Portus Blendium, port d’entrada de Roma a Cantàbria

Fotografia CC – Ángel M. Felicísimo

 

Les guerres càntabres han estat un dels conflictes bèl·lics més coneguts de la història de la Hispània romana. August, que va establir la seva base a Tarraco per problemes de salut, va planificar de manera minuciosa diferents estratègies militars per enderrocar les tribus del nord de la península i, fins i tot, va arribar a oferir una sucosa recompensa pel cap de Carotta, un dels líders més carismàtics.

Una de les accions planificades per l’emperador va ser la de manar a les costes càntabres part de la flota romana. El port d’entrada va ser l’anomenat Portus Blendium, fins ara sense localitzar i per on van desembarcar més de 70.000 soldats. La ciutat estava unida a Legio VII Gemina (Lleó) per una calçada que facilitava la comunicació i el trasllat de tropes.

Recentment una excavació arqueològica a Suances ha revelat la possible ubicació exacta a la localitat càntabra, gràcies a les restes de ceràmica i a objectes com monedes d’època d’August. El temps, però, acabarà per confirmar la troballa de la històrica Portus Blendium.

 

FacebookTwitterEmail
0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.