Pompeia, portada de l’estiu

Pintures a la Casa de Júpiter – Agencia EFE

Des que començaren les primeres excavacions científiques a la ciutat del Vesuvi cap al segle XVIII, Pompeia no ha deixat de regalar sorpreses en forma de mosaics espectaculars, acolorides pintures murals i estructures domèstiques. L’estiu de 2018 ha estat especialment fructífer, i ha aportat un nou nom que farà actualitzar les guies de viatges a Itàlia i Campània: la Casa de Júpiter.

Sense res a envejar a la Vil·la dels Misteris o la Casa dels Vettii, la de Júpiter és un palau dedicat al principal déu de la mitologia romana i situat al sector Regio V. Una construcció amb habitacions luxosament decorades que giren al voltant de un atri central, i que va pertànyer a senador Marco Nonio Balbo. Segurament degut a la seva cultura i educació, va encarregar pintures úniques d’estil arcaic, que imitaven en ocasions el marbre.

Per primera vegada en dècades, s’ha realitzat una excavació científica i no d’emergència. A més, s’ha dut a terme amb tècniques i tecnologies d’última generació, cosa que ha permès conservar molt millor la decoració pictòrica i evitar una excavació invasiva, com les dels segles XVIII i XIX, que utilitzaven túnels per trobar objectes i estructures.

FacebookTwitterEmail
0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.