L’antiga Roma en 3 blogs

La secció cultural d’un diari en paper, una revista especialitzada en cultura i arqueologia o el compte de Twitter d’un grup de recerca arqueològica poden ser canals amb els quals estar al dia de les troballes arqueològiques del món romà. Però moltes bitàcoles o blogs d’arqueologia del món antic poden donar-te un punt de vista diferent, descobrir-te nous jaciments o presentar-te una nova app arqueològica. Et proposem 3 blogs imprescindibles per estar al dia de la cultura romana!

La bitácora de Jenri

Tot un clàssic del món blogger, imprescindible per conèixer les últimes intervencions arqueològiques d’Hispània, les millors pràctiques accessibles de la difusió del patrimoni arqueològic i algunes recomanacions bibliogràfiques. El seu creador, Enrique Garcés, s’ha encarregat fins i tot de presentar-nos alguns dels continguts en forma de vídeo al canal Youtube del blog.

Tus libros de Roma

Això sí, si ets un apassionat de la novel·la històrica, els còmics, biografies i tot llibre relacionat amb la cultura romana, aquest és el teu blog. Una selecció de publicacions de tota mena que aprofundeixen de forma més científica o més divulgativa en la història i la cultura romanes. Alguns dels llibres estan recomanats per arqueòlegs, investigadors o escriptors.

Antigua Roma al Día

El que va començar sent un projecte de difusió de la cultura romana a Twitter, ha acabat convertint-se en una gran plataforma del món romà i tot un referent per a estudiants i interessats en el tema. L’arqueòleg Néstor F. Marquès coordina aquest portal que ja compta amb el seu propi llibre, el seu joc interactiu, un museu en 3D i una comunitat en xarxes socials que suma més de 100.000 seguidors.

FacebookTwitterEmail
0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.